Agnetas HantWerk

”Den som väntar på något gott”. Husmusens bakduk med en mätt och sovande mus behövs när du ska baka.

IMG_9785klar
Broderidesign från Linnéa Art Line.

 När jag köpte en ny symaskin med broderifunktion föll allting på plats. Jag började sy broderier med vackra, roliga och personliga motiv med tänkvärda och fyndiga texter på brukstextilier för hemmet t.ex. handdukar och diskdukar i naturmaterial.
Med en diskduk med en ko på och texten ”Gråt inte över spilld mjölk” blir det roligare att diska samtidigt som diskduken är en prydnad på diskbänken.

spilldmjölk
Broderitexterna väcker kundens intresse, ger glädje och leder till samtal.

Återbruk av gamla textilier dekorerade med ett broderi blir nya produkter t.ex. en kudde eller en väska av jeans.

jeanskasse

Mina rötter finns i den åländska skärgården där jag njuter av friheten med utsikt över öppna vatten. Min inspiration hittar jag i naturen och när jag läser. För mig är det viktigt att producera unika produkter som sprider glädje och får folk att le i vardagen.

En önskan jag har är att få tid att lära mig att skapa egna broderier för maskin från grunden.

Under 2016-17 har jag gått en utbildning till mathantverkare. Jag vill tillverka så naturliga bärprodukter som möjligt av våra havtornsbär och andra bär från trädgården hemma och från mammas trädgård med bärbuskar.

Att gå i skogen och plocka bär är skönt. Man hinner tänka och fundera mycket medan bärhinken fylls. Hemma i vårt kök tar jag sedan vara på bären som fryses in, kokas till saft, sylt, marmelad och gelé både för eget bruk och till försäljning på gården och marknader.

Mathantverk enligt Eldrimner är: ”Mathantverk skapar unika produkter med rik smak, hög kvalitet och tydlig identitet. Dessa tillverkas av i huvudsak lokala råvaror som förädlas varsamt, i liten skala och ofta på den egna gården. Kännetecknet för mathantverk är att människans hand och kunnande är med i hela produktionskedjan. Detta ger hälsosamma produkter utan onödiga tillsatser, produkter som går att spåra till sitt ursprung. Mathantverket lyfter fram mat med tradition, vidareutvecklar metoderna och skapar innovativa produkter.”

Spara

Spara