Om oss

Vi, Agneta och Tage, bor på Åland, odlar havtorn och sysslar med hantverk av olika slag på vår fritid.

agneta Agneta

Jag är numera pensionerad lärare med intresse för böcker, natur och handarbete. Jag är intresserad av hantverk i många former och prövar gärna på olika hantverkstekniker. Mitt handarbetsintresse väcktes då mamma lärde mig sy, brodera, virka och sticka då jag var barn. Sedan har jag alltid hållit på med någon form av textilhantverk.

Mitt trädgårdsintresse vidgades då min man och jag började odla havtorn på hans barndomsgård. Här får jag igen nytta av allt som mamma lärde mig om att sylta, safta och koka gelé.

Jag är en samlare och tar tillvara garner, tyger och andra material som kan återbrukas i nytillverkade alster.

I mitt ”lustrum” med symaskiner och dator kopplar jag av och glömmer ibland både tid och rum då skapandet tar fart.

 

tage

 

 

 Tage

Jag arbetar som telemontör och har drivit jordbruket på min barndomsgård som gått i arv i flera generationer. Jag växte upp med tre generationer på gården och lärde mig allt om jord- och skogsbruk av min morfar redan som barn. Jag drev sedan jordbruket med spannmålsodling i många år. Numera är det bara havtornsodlingen kvar.

Med en pappa som snickare med eget snickeri har jag lärt mig att arbeta med trä. Då jag var med min morfar i smedjan väcktes intresset att jobba med metall.  I den nya maskinhallen med gårdsverkstad och snickarbod tillbringas en stor del av fritiden. I närheten finns den gamla smedjan som fortfarande är i användning ibland.

vy

I dag finns ett eget sågverk på gårdens mark där det sågas virke från egen skog t.ex. till stockbord och våra presentlådor. När tiden räcker till sågar jag även virke på beställning.

Jag är en mångsysslare och har nuförtiden också en liten grävmaskin förutom traktorerna. Äldst av traktorerna är min Valmet 20.

valmet20

Mitt motto är ”Man kan göra vad man vill”