Förädling av frukt och bär – februari

I slutet av första veckan i februari var det dags för den sista delen av kursen i Kimito. Den här gången höll vi mycket på med produktutveckling av egna produkter. Jag kokade havtornsmarmelad på olika sätt och med olika smaksättningar.

Marmeladkonfekt av havtorn och andra bär gjorde vi också. En del kokade olika drycker och andra sylt eller marmelad av bär. Fruktpasta eller fruktost testades av några deltagare. Fruktosten passar till ostbrickan och kan skäras med kniv.marmeladkonfektInkokad frukt i sockerlag ,bl.a. päron och äpplen och olika kompotter lagades också, på bilden havtornskompott och krusbärskompott. Havtornskompotten har vi testat på glass här hemma, gott!

inlagdfruktokompott

Allt ska tas tillvara. Snabbsyltade citrusskal provade vi också på.

syltadcitrus

Det tar en stund att koka dem, så det är bara att vänta tills de är klara.

mathantverkare

Köksarbetet varvades med föreläsningar och provsmakningar. Som vanligt får man mycket fakta, inspiration, tips och råd av vår duktiga föreläsare Catrin och även av de andra deltagarna.  I diskussionerna föds nya idéer att testa här hemma vid tillfälle.

Spara

Lämna en kommentar

Under Mathantverk, Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s