Studiebesök

I höstas när jag var i Kimito på mathantverkskursen hade vi tid för studiebesök på kvällarna hos mathantverkare i närheten.

Det första besöket gjorde vi hos Närboden där Sabina Ekholm berättade för oss om Närboden, gårdsboden där det finns både odlade produkter och eget  mathantverk såsom sylt och saft till försäljning. Utanför Närboden finns en disk med färska grönsaker, rotfrukter m.m. Där kan man betala med kort även vid självbetjäning. Vi fick också se hennes förädlingskök där hon berättade om deras verksamhet på gården.

narboden

Följande kväll åkte vi till Björknäs trädgård i Dragsfjärd där Diana Kinos berättade om tomatodlingen i deras växthus och förädling av tomater i förädlingsköket. I sin bod nära vägen säljer de både egna och andras närproducerade produkter. Många sommarboende stannar till och handlar på väg till sommarstugan.

kinos

Vi besökte också Söderlångvik gård på Kimitoön en kväll. Vi gick en guidad promenad runt området och fick höra om verksamheten nu med bl.a. äppelodling men även en del historia om gården och om Amos Anderson och hans konst. Sommartid är både galleri, café och museum öppet. I september ordnas  ”Äpplets dag” med aktiviteter och försäljning.

soderlangvik

Vi slutade kursen ganska tidigt på lördagen så vi hann med en tur till Fiskars på Slow Food- festival också. Fiskars bruk är ju ett trevligt område och nu var det fyllt av närproducerad och närodlad mat samt besökare.

fiskars

Vädret var soligt och fint så det var ett nöje att vandra runt där ett par timmar och samla intryck och idéer för vår egen verksamhet på vår gård.

slowfood

Några goda mathantverksprodukter passade jag också på att handla hem både från festivalen och studiebesöken.

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna en kommentar

Under Mathantverk, Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s