Förädling av frukt och bär – september

Sista veckan i september fortsatte förädlingskursen i Kimito. Eftersom det nu är ett tag sedan dess så skriver jag nu en kortare sammanfattning av vad vi gjorde då på de fem kursdagarna.

Vi pressade saft ur bären för att koka våra produkter.

barpress

Vi kokade sirap, nektar, marmelader m.m.

sirap

nektar

Bärmassan som blev kvar användes till att koka eget pektin, torkade bärremmar och även annat.

barremmar

Vi prövade också att torka bär som först legat i sockerlag.

tork

Här är sockertorkad rabarber, riktigt gott.

torkad-rabarber

Sista dagen kokade vi curd av olika bär bl.a. havtorn, tranbär, hallon och röda vinbär. Jag kokade förstås havtornscurd.

curdkok

curd

På kvällarna gjorde vi några studiebesök till mathantverkare i närheten, mer om det kommer i ett annat inlägg.

 

Spara

Spara

Spara

Spara

Lämna en kommentar

Under Mathantverk, Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s