Förädling av frukt och bär – kursdag 2

På lördagen pastöriserade vi saften som fått stå och dra över natten.

syrensaft

Sedan fick vi experimentera mera i köket och koka nya marmeladblandningar.

annaojan

Vi kokade en marmelad med rabarber och mynta. Ett sätt att självpastörisera locken på marmeladburkarna är att ställa burken upp och ner i tio minuter.

pastörisering

Mätningar av sockerhalt och ph-värde gjordes på alla produkter.

mätning

Senare under dagen blev det provsmakning av alla marmelader och saft som kokats under de två dagarna.

marmelad

Det blev många olika burkar och flaskor med saft och marmelad.

produkter

Den som vill veta mera om marmeladkokning kan söka i Eldrimners  artikelarkiv där det finns många artiklar om bär-, frukt- och grönsaksförädling som är läsvärda.

Spara

Lämna en kommentar

Under Mathantverk, Uncategorized

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s